
Hogyan tedd a pizzatésztádat ízletesebbé?
Jelentkezz Pizzériáknak szánt Workshopunkra és nyűgőzd le a vendégeid egy új recepttel!
Jelentkezz Pizzériáknak szánt Workshopunkra és nyűgőzd le a vendégeid egy új recepttel!
A liszt ásványi só és sikér tartalma, a tészta kelesztése és érlelése mind meghatározó az ízek szempontjából. A tészta érlelése során az ásványi sók természetes módon érnek össze és ennek során saját magát ízesíti.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell egyáltalán sót tenni a tésztába, mindössze annyit jelent, hogy kevesebbet teszünk bele
és hagyjuk hogy egy választékosabb só íz domináljon.
A pizzázóknak – nem ok nélkül – van és lesz jövője Magyarországon is. Ezért érdemes olyan versenyképes szakmai szintet elsajátítani, amely lehetőséget nyújt arra, hogy mind a hazai, mind pedig a külföldi – így akár az olasz – vendégek is készítményünket „igazi” pizzaként fogyasszák, vagyis az tényleg olasz legyen, minket pedig igazi pizza-sütőnek tekintsenek.
A sikér tartalom felel a tészta stabilitásáért és a víz felszívódásáért. Minél jobb a tészta sikértartalma, annál jobb a tészta stabilitása, könnyebb vele dolgozni, és annál több vizet vesz fel, ezáltal költségkímélő is
1995 óta szenvedélye a pizzasütés.
Éveket dolgozott Olaszországban, Jesoloban a tengerparton, ahol Lorenzo Giordano pizzamester beavatta őt az igazi olasz pizzakészítés mesterfogásaiba. Pizzasütő szakoktató képesítését FORLI-ban a NipFood.com-nál végezte.
15 évig pedig a Trattoria Venezia pizza-mestere és egyik tulajdonosa volt.
Havonta indítunk limitált fős workshopokat.
1. Egy kis elmélet: sikértartalom, lisztek, ásványi sók fontossága
2. Liszt típusok: 00-as pizzalisztek, Maurizio Stanco olasz pizzamester barátom által kifejlesztett pizzalisztek (www.farinanatura.it)
3. Tésztakészítés: Hogyan érjük el hogy a megszokott lisztünkel dolgozunk ? Csak feljavítjuk erre a célra kifejlesztett olasz lisztel,
egy olyan technikával, amely az érlelési folyamatunkat nagyban elősegíti
4. Lisztjavító technikák: A workshop alatt betanítom ezt az álltalunk használt javító technikát!
5. Hogyan tartsd frissen a tésztádat házhozszállítás alatt is? Erre a célra is ugyancsak van egy frissesség javító lisztünk, amely hozzáadásával 2-2.5 óráig is jó minőség biztosított.
6. A sütés, a kemence kezelése: hőmérséklet kezelése a tészta és a samot között.
Valamint ha mindezeket megtanulod, akkor saját pizzázó nyitásában is szívesen segítünk Neked:
Pizzériáknak ajánlott
6 órás intenziv
2 óra elmélet, 4 óra gyakorlat
Kizárólagos receptúra
Gyakorló alapanyag biztosított
Tálcán sütéses technika
Kövönsütéses technika
Klasszikus pizza receptek
125 000 Ft
helyett:
Ft
Tanfolyam elvégzéshez kötött
4 órás konzultáció
Étlap összeállítás
Célcsoport és hozzá árkalkuláció
Gépekkel kapcsolatos tanácsadás
Konzultáció az üzleti tervről
Munkaterv készítés
Alapanyag beszerzési tanácsok
Ft
Klasszikus recepteken felüli további színes pizza receptek ára: +15 000 Ft/recept, illetve pizzadesszert receptek ára: 25 000 Ft/recept.
Az árak netto árak, nem tartalmazzák az áfát.
Ha szeretnéd megkóstolni a recepteket, akkor gyere el A KÖVETKEZŐ NYÍLT NAPunkra:
2023. április 30.
12:00-15:00
a Pizza Accademia
tanműhelyben
Workshop időpontja
2023.05.07. vasárnap
10:00 – 16:00
KÖZÖTT ZAJLANAK, DE LEHETŐSÉG VAN EGYÉNI IDŐPONT MEGBESZÉLÉSÉRE IS.
Pizza Accademia tanműhely
Budapest X. ker. Kazah u. 8.
Bejárat a Balzano Food melletti épületben.
Ingyenes parkolási lehetőség van a környező utcákban. Megközelíthető 68-as, 85-ös, 117-es és 270-es busszal.
Pizzasütő tanfolyamainkon…
A tanfolyamok szuperintenzív felépítése miatt 5X gyorsabban el tudod végezni, mint egy 6 hónapos intenzív szakács képzést.
A tanfolyamok újszerű, gyakorlatorientált rendszere miatt nem kell hosszú hónapokig unalmas órákra járnod, hat hét alatt elsajátíthatsz mindent.
Ha előre befizeted a tanfolyamot, akkor a piaci árakhoz képest jóval olcsóbban jössz ki, mint más szakács képzésekkel. Ja, és nincs külön vizsgadíj, vagy más rejtett költség. 😉
A gyakorlati órákon az alapanyag biztosítva van, neked nem kell semmit hoznod, vagy számolnod.
Képzeld el, hogy hat nap után akár már azonnal kezdhetsz is egy pizzériában, mert tanfolyamunkon akkora gyakorlatra teszel szert.
Jelentkezz a április 30-i
hétfői nyílt napunkra, amit a Pizza Accademia tanműhelyében tartunk 12:00-tól!
A helyszínen részletesebb tájékoztatást kaphatsz a workshopról, megkóstolhatod azt a pizza típust amely készítését elsajátíthatod.
Lehetőséged van a helyszini beíratkozásra.
Várlak szeretettel benneteket: Simon Zoltán pizzamester
További információkkal szívesen állok rendelkezésedre
Simon Zoltán pizzamester:
+36 70 616 8123
Vagy keress Facebookon: facebook.com/zoli.simon.79
2022 © PIZZA ACCADEMIA | B/2020/004496 számon nyilvántartott felnőttképző
Várunk Nyílt Napunkon 12:00-tól a Trattoria Veneziában!
Írd fel magadnak, a részleteket elküldtük emailben!
Hamarosan találkozunk! :-)
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.