Hogyan tedd a pizzatésztádat ízletesebbé?

Jelentkezz Pizzériáknak szánt Workshopunkra és nyűgőzd le a vendégeid egy új recepttel!

pizza accademia

Az ország első pizzasütő iskolája

A PIZZATÉSZTA ízét, könnyedségét, emészthetőségét több minden befolyásolja:

A liszt ásványi só és sikér tartalma, a tészta kelesztése és érlelése mind meghatározó az ízek szempontjából. A tészta érlelése során az ásványi sók természetes módon érnek össze és ennek során saját magát ízesíti.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem kell egyáltalán sót tenni a tésztába, mindössze annyit jelent, hogy kevesebbet teszünk bele
és hagyjuk hogy egy választékosabb só íz domináljon.

A pizzázóknak – nem ok nélkül – van és lesz jövője Magyarországon is. Ezért érdemes olyan versenyképes szakmai szintet elsajátítani, amely lehetőséget nyújt arra, hogy mind a hazai, mind pedig a külföldi – így akár az olasz – vendégek is készítményünket „igazi” pizzaként fogyasszák, vagyis az tényleg olasz legyen, minket pedig igazi pizza-sütőnek tekintsenek.

Mi a Sikér titka?

A sikér tartalom felel a tészta stabilitásáért és a víz felszívódásáért. Minél jobb a tészta sikértartalma, annál jobb a tészta stabilitása, könnyebb vele dolgozni, és annál több vizet vesz fel, ezáltal költségkímélő is

Ki osztja meg veled a recepteket?

Simon Zoltán

Okleveles Nazionale Italianapizzaioli Pizza-mester

1995 óta szenvedélye a pizzasütés.

Éveket dolgozott Olaszországban, Jesoloban a tengerparton, ahol Lorenzo Giordano pizzamester beavatta őt az igazi olasz pizzakészítés mesterfogásaiba. Pizzasütő szakoktató képesítését FORLI-ban a NipFood.com-nál végezte.

15 évig pedig a Trattoria Venezia pizza-mestere és egyik tulajdonosa volt.

Havonta indítunk limitált fős workshopokat. 

És hogy konkrétan mit is tanulu​nk a Workshopon?

1. Egy kis elmélet: sikértartalom, lisztek, ásványi sók fontossága

2. Liszt típusok: 00-as pizzalisztek, Maurizio Stanco olasz pizzamester barátom által kifejlesztett pizzalisztek (www.farinanatura.it)

3. Tésztakészítés: Hogyan érjük el hogy a megszokott lisztünkel dolgozunk ? Csak feljavítjuk erre a célra kifejlesztett olasz lisztel,
egy olyan technikával, amely az érlelési folyamatunkat nagyban elősegíti

4. Lisztjavító technikák: A workshop alatt betanítom ezt az álltalunk használt javító technikát!

5. Hogyan tartsd frissen a tésztádat házhozszállítás alatt is? Erre a célra is ugyancsak van egy frissesség javító lisztünk, amely hozzáadásával 2-2.5 óráig is jó minőség biztosított.

6. A sütés, a kemence kezelése: hőmérséklet kezelése a tészta és a samot között.

Valamint ha mindezeket megtanulod, akkor saját pizzázó nyitásában is szívesen segítünk Neked:

Klasszikus (vékonytésztás)

Pizzatészta
Workshop

Pizzériáknak ajánlott

6 órás intenziv

2 óra elmélet, 4 óra gyakorlat

Kizárólagos receptúra

Gyakorló alapanyag biztosított

Tálcán sütéses technika

Kövönsütéses technika

Klasszikus pizza receptek

125 000 Ft

helyett:

90 000

Ft

Olasz ​pizzéria

Nyitási
Tanácsadás

Tanfolyam elvégzéshez kötött

4 órás konzultáció

Étlap összeállítás

Célcsoport és hozzá árkalkuláció

Gépekkel kapcsolatos tanácsadás

Konzultáció az üzleti tervről

Munkaterv készítés

Alapanyag beszerzési tanácsok

30 000

Ft

Klasszikus recepteken felüli további színes pizza receptek ára: +15 000 Ft/recept, illetve pizzadesszert receptek ára: 25 000 Ft/recept.

Az árak netto árak, nem tartalmazzák az áfát.

Ha szeretnéd megkóstolni a recepteket, akkor gyere el A KÖVETKEZŐ NYÍLT NAPunkra:

2023. április 30.
12:00-15:00

a Pizza Accademia
tanműhelyben

Workshop időpontja

2023.05.07. vasárnap
10:00 – 16:00

KÖZÖTT ZAJLANAK, DE LEHETŐSÉG VAN EGYÉNI IDŐPONT MEGBESZÉLÉSÉRE IS.

következő TANFOLYAMok indulása:
MÁRC. 18-19., 25-26.
ÁPR. 22-23., 29-30.
Máj. 20-21., 27-28.

Helyszín és megközelíthetőség:

Pizza Accademia tanműhely
Budapest X. ker. Kazah u. 8.

Bejárat a Balzano Food melletti épületben.

+36 70 616 8123

Vagy írj nekem facebook-on: www.facebook.com/zoli.simon.79

Ingyenes parkolási lehetőség van a környező utcákban. Megközelíthető 68-as, 85-ös, 117-es és 270-es busszal.

Pizzasütő tanfolyamainkon…

Képzeld el, hogy egy hónapba belefér minden

A tanfolyamok szuperintenzív felépítése miatt 5X gyorsabban el tudod végezni, mint egy 6 hónapos intenzív szakács képzést.

Te csak a lényegre koncentrálj

A tanfolyamok újszerű, gyakorlatorientált rendszere miatt nem kell hosszú hónapokig unalmas órákra járnod, hat hét alatt elsajátíthatsz mindent.

Sokat spórolhatsz

Ha előre befizeted a tanfolyamot, akkor a piaci árakhoz képest jóval olcsóbban jössz ki, mint más szakács képzésekkel. Ja, és nincs külön vizsgadíj, vagy más rejtett költség. 😉

Bátran kísérletezhetsz

A gyakorlati órákon az alapanyag biztosítva van, neked nem kell semmit hoznod, vagy számolnod.

Azonnal munkába állhatsz

Képzeld el, hogy hat nap után akár már azonnal kezdhetsz is egy pizzériában, mert tanfolyamunkon akkora gyakorlatra teszel szert.

Jelentkezz a április  30-i
hétfői nyílt napunkra, amit a Pizza Accademia tanműhelyében tartunk 12:00-tól!

A helyszínen részletesebb tájékoztatást kaphatsz a workshopról, megkóstolhatod azt a pizza típust amely készítését elsajátíthatod.

Lehetőséged van a helyszini beíratkozásra.

Várlak szeretettel benneteket: Simon Zoltán pizzamester

Ne habozz, mert 2 főben limitált a férőhelyek száma tanfolyamonként!

Jelentkezz a
próbanapra!

További információkkal szívesen állok ren​delkezésedre
Simon Zoltán pizzamester:

+36 70 616 8123

Vagy keress Facebookon: facebook.com/zoli.simon.79

2022 © PIZZA ACCADEMIA  |  B/2020/004496 számon nyilvántartott felnőttképző

Sikeres jelentkezés!

Várunk Nyílt Napunkon 12:00-tól a Trattoria Veneziában! 

Írd fel magadnak, a részleteket elküldtük emailben!

Hamarosan találkozunk! :-)